• Yıkılan ‘Mutluluk Şehri’ tabelası kaldırıdı

    Önceki dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi tarafından yıkılan “Mutluluk Şehri Büyükçekmece’ye Hoş Geldiniz” yazılı tabela Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatıyla kaldırıldı.

  • Yaklaşık 16 aydır yıkık vaziyette bulunan tabela Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince kaldırılırken, “Mutluluk Şehri Büyükçekmece’ye Hoş Geldiniz” tabelası yeniden dikilecek.

    Kamuoyu tepki göstermişti

    Büyükçekmece Belediyesi’nce 2018 yılı Mayıs ayında ilçenin TÜYAP girişine dikilen “Mutluluk Şehir Büyükçekmece’ye Hoş Geldiniz” tabelası 5 Ekim 2018’de bir gece yarısı operasyonuyla İBB ekiplerince yıkılarak parçalanmıştı. İstanbul’un pek çok ilçesinde benzer tabelalar bulunmasına karşın sadece Büyükçekmece’deki tabelanın yıkılması kamuoyunda “siyasi” bir girişim olarak algılanmış ve tepki çekmişti.

    “Yıkılması manidar”

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de o gün düzenlediği basın toplantısında yıkılan tabelanın Büyükçekmece halkının malı olduğuna vurgu yaparak şu açıklamayı yapmıştı; “Tabela, Büyükşehir yetkililerinin oluruyla, özel mülkiyete konulmuştu. İstanbul’daki bütün belediyelerin kamu malı üzerine koyduğu tabelalar dururken, tabelamızın gecenin saat 01:00’inde Büyükşehir Belediyesi’ne ait 8 zabıta aracı ve vinçlerle gizlice yıkılması çok manidar.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir