• Yök Atlas çöktü! Tercih Robotuna Erişilemiyor!

  • 2019 YKS sonuçlarının bugün açıklanması ile birlikte MEB’in internet sitelerinde büyük yoğunluklar yaşanıyor. Özellikle tercih robotu olan YÖK Atlas’a erişim yaklaşık 2-3 saattir yapılamıyor. Konu ile ilgili MEB’den henüz açıklama gelmesede öğrenciler bu durumdan oldukça şikayetçi. Peki şimdi neler olacak? İşte detaylar yazımızın devamında…

    Bu sene yaklaşık 2 – 2,5 milyon öğrencinin katılım sağladığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları bugün açıklanmıştı. Adaylar aldıkları puanlar ve başarı sıralamaları ile tercih robotuna girmek isterken MEB’in beklenmeyen bir şekilde internet sitesinde çöküş yaşandı. Adaylar tercih robotundan istedikleri okullara bakarak tercih yapacaklar fakat internet sitesine girmede büyük sıkıntılar yaşamaktalar. Bu durum için henüz her hangi resmi bir açıklama gelmedi.

    YÖK ATLAS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

    YÖK’ün Atlas uygulaması aracılığıyla, tercih edeceğiniz üniversite bölümünün; Kontenjan, yerleşen, kayıt yaptıran, ek yerleşen, ek kayıt yaptıran sayıları, Yerleşenlerin cinsiyet dağılımı, Yerleşenlerin geldikleri coğrafi bölgeler, Yerleşenlerin geldikleri iller gibi bilgilere erişebilirsiniz.

    MEB’in sistemlerinden birisi olan ve daima her sene güncellenen, tüm verileri sizlerle paylaşan öğrenci dostu olan YÖK Atlas sayesinde aldığınız sıralama ve puanına göre doğru tercih yapmanızı kolaylaştırıyordu. YÖK Atlas internet sitesinden gitmek istediğiniz öğrenime göre önlisans ve lisans programlarına bakabilir, en son yerleşen adayların sıralamasını ve bunun gibi bir çok durumu öğrenebilirsiniz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir