• YSK Başkanı Sadi Güven itirazlarla ilgili açıklama yaptı

    Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven açıklama yaptı.

  • İşte YSK Başkanı Sadi Güven’in açıklamasından satır başları:

    İl seçim kurullarına itiraz süreci dolayısıyla YSK’ya itiraz süreci başladı ve süreç tüm Türkiye genelinde yapılıyor. İtiraz edilmeyen yerlerde mazbatalar veriliyor, verilmek üzere. İle itiraz gelirse de il seçim kurullarımız mazbataları verecek.

    Dolayısıyla bugüne kadar size açıkladığım rakamları tüm siyasi partilerle paylaşıyorum, bunlar geçici sonuçlar ve biz mazbataları vermek için yasal itiraz sürecinin sonucunu bekliyoruz. İstanbul’da da aynı süreç işledi. İstanbul’da akşam bize gelen dosyaya göre 8 ilçe seçim kuruluna yapılan itiraza üzerine, bu ilçe seçim kurullarımız tekrar sayım kararı almışlar ve bazı seçim kurulları bu kararı uygulamaya başlamıştır.

    İlçe seçim kurulu kararı gereği tekrar sayım işlemi devam ederken, il seçim kuruluna itiraz edilmiştir. İstanbul il seçim kurulu, ilçe seçim kurulu kararana karşı itiraz hakkı bulunduğunu, bu sürecin beklenmesi gerektiğini belirterek tedbir kararıyla tekrar sayım işlemini durdurmuştur.

    İtiraz edilmesi üzerine YSK kurulu toplanarak, İstanbul il seçim kurulu kararını 298 sayılı yasanın 118’nci maddesi gereğince, ilçe seçim kurulu kararının uygulanması için kararın kesinleşmesi gerekmediğinden alınan maddede kurala aykırı olarak verilen İstanbul İl Seçim Kurulu’nun 2.4.2019 tarihli kararının birinci maddesinin kaldırılmasına; iki, ilçe seçim kurulunun yeniden sayım kararı ile sayıma başlanılmış ise sayımın sonuçlandırılması gerektiğine, yeniden yapılan sayımla ortaya çıkan sonucun tüm siyasi parti ve bağımsız adaylar yönünden geçerli olması gerektiğine, yeniden sayıma yönelik ilçe seçim kurulu kararının fiilen uygulanmasına başlanılmamış ise yasal itiraz sürecin işlemesine karar verilmiştir. Bu kararı gönderdik, gereği yapılmaktadır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir