• Yüzler Firma İŞKUR’dan 45 Bin Eleman Arıyor

  • Türkiye genelinde yüzlerce firma İŞKUR’a 45 bin 836 eleman için müracaat etti. Bunlardan sadece 9 bin 487 tanesi vasıfsız iken geri kalanı yaklaşık 37 bin eleman talebi vasıflı aranıyor.

     

    Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işverenlerin talepleri doğrultusunda son bir ayın açık iş ilan sayılarını açıkladı. Rakamlara göre yaklaşık  37 bin vasıflı eleman aranıyor. Her sektörden vasıflı eleman arayan işverenler İŞKUR’dan sıralarını beklemekte. Sektörlerin yoğunlukları gıda, turizm, inşaat ve tekstil göze çarpıyor. 45 bin 846 eleman başvurusu içinde tüm sektörlerden talepler mevcut.

     

    İŞKUR’a Başvuru Nasıl Yapılır

    İşsiz bir kişi, İŞKUR’a iskur.gov.tr üzerinden TC Kimlik numarası ile kaydolup başvuru yapabilir. İşsiz vatandaş, özgeçmişindeki kişisel veriler ile eşleşen iş ilanlarına doğrudan müracaat edebilir. İsteyen kişi bağlı olduğu İŞKUR müdürlüğüne gidip kayıt olup da iş başvurularına müracaat edebilir. İŞKUR üzerinde yurtiçi ve yurtdışı iş ilanlarına ulaşmak mümkün. İşsiz kişi bütün bu iş havuzuna erişip kendisine uygun bir iş bulabilir. Ayrıca İŞKUR kendisine başvuran kişileri de eşleşen ve müracaat etmediği işler ile ilgili de yardımcı olabiliyor.

    Vasıfsız Elemanlara Mesleki Eğitimler

    İŞKUR ayrıca herhangi bir vasfı olmayan mesleksiz kişilere bir meslek sahibi yapabilmek için ücretsiz meslek edindirme kursları açarak daha kolay iş bulma ve daha rahat çalışma imkanı sağlıyor. Ayrıca bu kurslarda meslek öğrenen kişilere günlük 77 TL para veriliyor. Eğitimlere katılabilmek için İŞKUR kaydı olması ve 16-70 yaş arasında olmak yeterli olmakta.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir