• Zeytinburnu Mozaikleri tanıtılıyor

    Zeytinburnu Kazlıçeşme’deki ‘Eski Başkanlık Binası’ restorasyonu sırasında bulunan ve bir kısmı sergilenmekte olan Geç Roma-Erken Bizans dönemine ait olduğu düşünülen mozaikler, 22 Ekim 2020 Perşembe günü Zeytinburnu Kazlıçeşme Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyum ile tanıtılacak.

  • Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un açılışını yapacağı, pek çok uzman konuşmacının yer alacağı  “Zeytinburnu Mozaikleri” adını taşıyan sempozyumun teması “4 Zaman 4 Mekan 1 Hikaye” adını taşıyor. Sempozyumda bölgenin tarihi değeri, buluntular ve mozaikler hakkında detaylı bilgiler verilecek.

    Yıllarca Zeytinburnu Belediye Başkanlığı’na ev sahipliği yapan Kazlıçeşme’deki tarihi binada bulunan Geç Roma-Erken Bizans dönemine ait olduğu düşünülen Zeytinburnu Mozaikleri, 22 Ekim 2020’de Zeytinburnu Belediye Başkanlığı’nın düzenleyeceği bir sempozyumla tanıtılacak. Bir mekanda dört farklı zamanın kalıntılarının üst üste olduğu çok katmanlı bu buluntulardan yola çıkılarak, farklı zamanlardaki kültür, gelenek ve değerlerin konuşulacağı sempozyumun açılışını Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy yapacak. Bizans Sanat Tarihi Uzmanı Prof.Dr. Asnu Bilban Yalçın’da  açılış konuşmalarında değerli bilgiler paylaşacak. Mozaik sanatçısı Meyçem Ezengin ve Ömer Arısoy’un birlikte gerçekleştirecekleri mozaik atölyesi sonrasında birbirinden değerli konuşmacıların yer aldığı sempozyum başlayacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir