• AKGÜN: EĞİTİM BENİM ASIL İŞİM

    Büyükçekmece Belediyesi'nin başlatmış olduğu ücretsiz LGS sınavına hazırlık ve Okula Destek Programı kursları bu yıl da öğrenci akınına uğradı. Yoğun ilgi gören LGS sınavı hazırlık kursları, açılan ek sınıflarla birlikte toplam 1000'in üzerinde öğrenciyi hem sınava hazırlıyor hem de okul başarısına katkıda bulunuyor.

  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Mevzuatımıza göre eğitim belediyelerin asıl işi değil. Ama kim ne derse desin eğitim benim asıl işim. Bölgemin çocuklarına da, ülkemizin çocuklarına da elimden geldiğince eğitim hizmeti vermeye devam edeceğim. Çocuklarımıza verilen eğitim ülkemize yapılmış en büyük hizmettir” dedi. Başkan Dr. Akgün, “Okulların verdiği eğitimin yanında biz de elimizden geleni ek olarak yaparak çocuklarımızı en üst düzeyde yetiştiriyoruz, geleceğe hazırlıyoruz. Bizim kurslarda yer bulmak zor. Elimizden gelenin en fazlasını yapıyoruz. Kapasite artırdık bu dönem. Büyükçekmece’de pırıl pırıl çocuklarını bize emanet eden, bize güvenen aile ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

    Her Alanda Olduğu Gibi Eğitimde de İddialı

    Her yıl düzenlemiş olduğu TEOG sınavı hazırlık kurslarıyla büyük başarılara imza atan Büyükçekmece Belediyesi, bu dönemde değişen TEOG sınavı yerine LGS ve Okula Destek Programı ile eğitim alanında da öncülük ediyor.

    LGS ve Okula Destek Programı kapsamında branşlarında başarılı öğretmenlerin yer aldığı Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi 13 farklı branş öğretmeni ileBüyükçekmece Meslek Edindirme Kursu, Celaliye Halk Akademisi, Çakmaklı Eğitim ve Sanat Evi ve Tepecik Nejat Uygur Eğitim ve Kültür Merkezi olmak üzere farklımahallelerde eğitim vermeye devam ediyor.

    Yeni Kayıtlar Devam Ediyor

    1. – 5. – 6. – 7. sınıflara Türkçe ve Matematik, 8. sınıflara ise Fen, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Türkçe ve Matematik dersleri veren Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi aynı zamanda yetişkinlere yönelik meslek edindirme eğitimlerini de sürdürüyor. Büyükçekmecebelediyesi Meslek Edindirme Kursu’nda İngilizce, İşaret Dili ve Bilgisayar derslerini hafta içi ve hafta sonu olmak üzere 300’ün üzerinde öğrenciye veriyor. Bu derslerin yanı sıra Saç bakımı, Manikür ve Pedikür, Cilt Bakımı ve Temel Makyaj, İlkyardım, İş Sağlığı ve İş Güvenliği, Hamilelik ve Bebek Bakımı, Anne ve Çocuk Sağlığı ve Hasta ve Yaşlı Bakımı kursları içinde kayıtlar Büyükçekmece Meslek Edindirme Kursu’nda devem ediyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir