• BEYLİKDÜZÜ’NDE BİR İLK SAHAF FESTİVALİ

    4. Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları’nda bu yıl bir ilk yaşanıyor. Beylikdüzü ilk kez bir "Sahaf Festivali"ne ev sahipliği yaparak 100 binin üzerinde kitabı okuyucu ile buluşturuyor.

  • 30 Ağustos’ta Zafer Bayramı Korteji ve Şebnem Ferah konseriyle başlayan 4. Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları ile başlayan festivale, Kurban Bayramı’nın ilk günü olması nedeniyle bugün ara verilecek ve bir günlük aranın ardından 10 Eylül Pazar gününe kadar devam edilecek.

    Programda Edip Akbayram, Sıla, Ozan Doğulu ve birçok ünlü sanatçının konserlerinin yanısıra Çardakaltı Sohbetleri, atölye çalışmaları, sokak basketbolu ve voleybolu, mini futbol, tavla turnuvası, spinning ve zumba etkinliği de yer alıyor. 

    Adı TÜYAP kitap fuarı ile anılan Beylikdüzü Sahaf Festivali ile kitap sevgisini taçlandırıyor. Türkiye’nin İstanbul ve diğer şehirlerinden gelen toplam 26 sahaf Beylikdüzü’nü şenlendiriyor. Toplamda 100 binin üzerinde kitabı okuyucusuna sunan “Beylikdüzü Sahaf Festivali” bu özelliği ile bir rekoru da kırıyor. Bu anlamda Türkiye’nin en büyük açık hava kütüphanesi özelliğini taşıyan Festival 10 Eylül pazar gününe kadar devam edecek…

    İstanbul dışında faaliyet gösteren sahafların da katıldığı 1. Sahaf Festivali kapsamında ise, yarın 15.00-16.00 saatleri arasında yapılacak “Listeli Kitap Mezatı” merakla bekleniyor.    

       Mezatta yer alan bazı eserler şöyle:

    * Nutuk (Osmanlıca) / Atatürk

    * Lozan Anlaşması (İlk Baskı / Fransızca)

    * Sevr Anlaşması (İlk Baskı / Fransızca)

    * Kamûs-i Türkî – 2 Cilt Takım (1901 Basımı) Şemseddin Sami

    * Nazım Hikmet’in Bütün Eserleri (Türkiye’de yasaklı olduğundan                      Bulgaristan’da Türkçe basılan çok az sayıda nüsha)

    Sahaf Festivali, 3-11 Eylül tarihleri arasında da, her gün saat 15.00’te “listesiz kitap mezatı” ile devam edecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir