• Halkalı-Gebze banliyö hattında geri sayım

    Marmaray’la birleşen yeni banliyö hattında ilk seferin 10 Mart’ta yapılacağı açıklandı. İstanbul’da Avrupa ve Anadolu yakasında sahil ve E-5 trafiğini büyük ölçüde rahatlatması beklenen hatta son testler yapılıyor.

  • Halkalı’dan Gebze’ye aktarmasız şekilde gerçekleşecek seyahatte toplam yolculuk süresinin 115 dakika olması planlanıyor. Yoğun olarak kullanılacak Bostancı-Bakırköy hattında ise bu süre 37 dakika olacak. İnşaat perdelerinin kaldırılmaya başlandığı 77 kilometrelik hatta bulunan 43 istasyonda neredeyse tüm işlemler biterken, son rötuşlar yapılıyor. Biz de asansörler, yürüyen merdivenler ve binlerce yolcuya hizmet verecek bekleme alanlarına sahip yeni nesil istasyonları dışarıdan görüntüledik…

    Bakırköy ve Bağdat Cad.

    Halkalı -Gebze Marmaray Hattı için esnaf da sabırsızlanıyor. Hattın İstanbul’da birçok cadde, meydan ve sahili hareketlendirmesi bekleniyor. Bu noktalardan birisi Bakırköy Cumhuriyet Meydanı. Bakırköy’deki eski durağa ek olarak bir de Cumhuriyet Meydanı’na doğru ikinci bir durak yapıldı. Tam meydana çıkan bu durağın çevresindeki dükkanlarda da ekonomik canlılık yaratması bekleniyor. Aynı şekilde son dönemlerde insan trafiğinin azaldığı Bağdat Caddesi de Marmaray Hattı’nın açılmasıyla eski günlere dönmeyi bekliyor. Bostancı, Suadiye ve Göztepe durakları Bağdat Caddesi’ne paralel uzanıyor.

    Güncenlenecek

    Durakların tamamlanmasına ve tabelalarının takılmasına rağmen birçok navigasyon uygulamasında bu duraklar görünmüyor. Ayrılıkçeşmesi, Üsküdar, Yenikapı, Sirkeci ve Kazlıçeşme dışındaki durakların hiç birisi bu uygulamalarda çıkmıyor. Yetkililer, önümüzdeki günlerde güncellemelerin yapılacağını belirterek, kullanıcıların uygulamalarını yenilemesini öneriyor.

    İlk tabela asıldı

    Halkalı-Gebze banliyö hattındaki durakların tümünde ışıklı tabelalar kullanılıyor. Bu tabelalarda Marmaray ve durak adı yazıyor. Toplam 43 istasyonun bulunduğu hatta en çok Anadolu yakasında istasyon bulunuyor. Bu bölgedeki duraklara ulaşmak için birçok üst ve alt geçit bulunuyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir