• YENİ BAŞKAN MEVLÜT UYSAL

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin istifasıyla boşalan Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığı’na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal seçildi.

  • Harbiye’deki Hyatt Otel’de gerçekleştirilen Marmara Belediyeleri Birliği Olağanüstü Genel Kurulu şehitler için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

    Divan Başkanı ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın olağanüstü genel kurulun tek gündemle toplandığını ve tek aday Mevlüt Uysal’la seçime gidildiğini açıklamasının ardından oy verme işlemi başladı.

    Yapılan gizli oylama sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Marmara Belediyeler Birliği’nin de başkanı oldu.

    Sonucun açıklanmasının ardından kürsüye çıkarak teşekkür konuşması yapan Başkan Uysal, “Sahsıma güvenip, beni buraya layık görüp, oy verip seçen meclis üyelerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. İnşallah birliğimiz demokrasi adına Türkiye’de iyi bir örnek olur” diye konuştu.

    Marmara Belediyeler Birliği’nin 44 yıllık geçmişsinde 15.Başkan olma görevinin kendisine verilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Uysal, “İnşallah biz de burada görevimizi layıkıyla yaparız. Sizlere mahcup olmayız” dedi. Başkan Uysal konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geçmişte başkan olarak görev yapan herkese teşekkür ediyorum. Tabi hepimiz belediyeciyiz. Burada bulunanlar başkan olarak, meclis üyeleri olarak belediyeci. Belde belediyesi olsa da ilçe belediyesi olsa da il belediyesi olsa da büyükşehir olsa da çok fark etmiyor. Belediyeciliğin sorunlarını hep beraber biliyoruz. Burada birlik olarak bu sorunlara bir nebze bir katkımız olabilir mi, çözüm adına bir adımımız olabilir mi bunları tartışacağız. Bunlar adına bir faaliyet yapılacak, geçmişte yapıldığı gibi.”

    “Marmara Denizi’ni temiz tutma adına ne yapılır?”düşüncesiyle Marmara Belediyeler Birliği’nin İstanbul merkezli 44 yıl önce kurulduğunu ve o yıllarda böyle konular hiç konuşulmazken bu birlikteliğin ortaya çıkmasının önemine vurgu yapan Başkan Uysal, “Bundan sonra da temennim şu, inşallah Marmara Belediyeler Birliği olarak ilk kuruluştaki amacı doğrultusunda güzel şeyler yapabiliriz” diye konuştu.

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na da 1 ay gibi kısa bir süre önce seçildiğini hatırlatan Başkan Uysal konuşmasına şöyle devam etti: “Orada da bir bayrak değişimi oldu burada da bir bayrak değişimi oldu. Birlik adına buradan arkadaşlar tebrik için gelmişlerdi. Marmara adına ne yapabiliriz dedikleri zaman konuştuklarımız vardı. O zaman Marmara Belediyeler Birliği Başkanı olacağım veya burada da bir bayrak değişimi, bir görev değişimi olacağı hiç gündemde değildi. Onlarla şunu paylaşmıştım, İstanbul olarak bizim Marmara’ya kuzey tarafında belki en fazla sınırı olan iliz. Bu konuda da İSKİ olarak çok ciddi tecrübelerimiz var. Bu tecrübelerle birlikte Marmara’ya kıyısı olan bütün belediyeler oturup, tecrübe ve birikimlerimizle bir araya getirirsek çok şey başarabiliriz demiştim. Ama o konuşmanın arkasından şu anda bugün itibariyle beni Marmara Belediyeler Birliği’ne başkan seçtiniz. İnşallah burada çok güzel şeyler yaparız.”

    Önümüzdeki dönemde “ortak muhakkak çözelim” denilen sorunları çözmek için kollarını sıvayacaklarını belirten Başkan Uysal, “Ben şuna inanıyorum, evet belediyeciyiz. Sorunları biliyoruz. Belediyeler olarak bir araya geldiğimiz zaman ortak sorunlarımız var bunları da biliyoruz. Herhangi bir siyasi parti gözetmeden hep beraber bir araya geldiğimiz zaman muhakkak çözelim diyeceğimiz sorunlarımız var bunları da biliyoruz. Marmara Denizi de bunlardan bir tanesi. Önümüzdeki süreçte önce ortak muhakkak çözelim dediğimiz sorunlardan başlayacağız ve ardında da diğer sorunları çözme adına birlikte hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

    Başkan Uysal konuşmasının ardından tebrikleri kabul ederek ilk encümen toplantısını yaptı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir