• EN MODERN KURBAN PAZARI

    Büyükçekmece Belediyesi’nin, Çakmaklı Mahallesi’nde kurduğu modern kurban satış ve kesim tesisi yeni eklenen üniteleri ile birlikte Kurban Bayramı öncesinde basın mensuplarına tanıtıldı. 

  •  

     

    Hızlı ve hijyenik koşullarda hizmet verecek

    Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Coşkun Tanış ve Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı, kurban satış ve kesim alanını basın mensuplarına gezdirerek tesis hakkında bilgi verdiler. Bu yıl geçen seneye oranla artan çadır sayısı ile aynı anda çok daha fazla kişiye, çok daha hızlı bir şekilde hizmet verilmesi hedefleniyor. Kurban Bayramı’nda alanda bin büyükbaş ve 2 bin küçükbaş hayvan kesimi aynı gün içerisinde yapılarak çok sayıda vatandaşa hızlı bir şekilde hizmet verilecek. Kurban satış ve kesim alanı içerisinde 7 bin araçlık otopark, kafeterya, kurban satıcılarının kullanması için banyo ve mescitler bulunuyor.

    “Başkan Akgün büyük önem veriyor”

    Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Coşkun Tanış, Başkan Akgün’ün bu tesise çok büyük önem verdiğini ve hemen her gün kurban satış ve kesim alanına gelerek denetlemelerde bulunduğunu belirterek; “Sayın Başkanımız Dr. Hasan Akgün bir ödül törenine katılmak için yurtdışına gitti. Ancak bu alanın ve tesislerin kurulma aşamasında ve sonrasında yapılan tüm çalışmaları yakından takip etti. Büyükçekmece halkı, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda gerçek anlamda hijyenik ve İstanbul’da örnek gösterilen bir kurban satış ve kesim alanda kurban ibadetini yerine getirecektir” dedi.

    “Çok modern bir tesis kurduk”

    Büyükçekmece’deki kurban kesim ve satış alanlarını tek bir yerde toplayarak bu alanı oluşturduklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı, “İki yıldır hizmet veren bu alanda iki tane büyükbaş kesim ünitesi, bir tane küçükbaş kesim ünitesi bulunuyor. Burada her ihtiyacına cevap verebilecek modern bir tesis kurduk. Kurban vazifesini yerine getirirken gerçekten dinimize, sağlık kurallarına uygun olarak insanların rahat bir şekilde kurbanlarını kesmeleri için bu tesisi oluşturduk. Hiçbir yerden kaçak bir hayvan girmesi mümkün değildir. Buradaki hayvanlar küpeli hayvanlar hepsi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na kayıtlı hayvanlardır” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir