• İş Arıyorum Bulamıyorum, Ne Yapmalıyım?

  • “İş Bulmakta Zorlanıyorum, Ne Yapabilirim?

    İşsizlik, özellikle genç yaştaki insanlar için oldukça büyük bir problem haline gelmektedir. Özellikle geçim kaygısı olan insanlar çoğunlukla iş arıyorum bulamıyorum şeklinde şikayetler etmektedir. İş bulma konusu aslında sektörün ihtiyacı olan eleman kaynaklarına doğru şekilde ulaşmakla mümkün olmaktadır. İş bulmak ekonomik şartlarda zor olsa da tekniklerini bilmek ve sektörel personel sıkıntılarını takip etmekle ne yapmalıyım sorusuna açıklık getirmektedir. İş bulmanın temel bazı şart ve kuralları vardır.

    Sektörel Yoğunluk Olan Yerlere Gidilmelidir

    Sektörel yoğunluk olan iş merkezleri veya bölgeler tercih edilerek buralara ufak bir ziyaret iş bulma konusunda çözüm olabilir. Örnek olarak, eczacılık mezunu veya deneyimli bir eczane personeli ise kişi, hastanelerin veya eczanelerin çok olduğu yerlerdeki dükkanla giderek iş sıkıntısını çözebilir. Bu yerlerde mutlaka camında eleman aranıyor yazısına rast geleceği bir eczane bulma olasılığı oldukça yüksektir.

    CV Hazırlamanın Önemi

    İş başvurularında en önemli olan nokta özgeçmiş olarak bilinen CV’lerin dolu olmasına özen gösterilmelidir. Özellikle referans ve iş tecrübelerinin altı dolu olması gerekmektedir. İş özelliğine göre tecrübeler ve iş koluna hakimiyet belirlenmeli ve özgeçmişe süslü cümlelerle aktarılmalıdır.

    İş başvurusu için etkili bir özgeçmiş hazırlarken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Tüm bunlara https://www.indeed.com/career-advice/resumes-cover-letters/what-is-a-cv sayfasından ulaşabilirsiniz.

    İnternetteki İş Sitelerine Üye Olunması

    İş bulmanın en verimli yollarından bir tanesi de internetteki sitelere üye olunması ve bu siteleri mail adresi ile aktif hale getirilmesidir. İş arayan ancak bulamayan insanların en çok tercih ettiği yollardan bir tanesi olan internet siteleri sıklıkla takip edilmelidir.

    Bunların yanında az bilinen firmaların iş ilanlarının yayınlandığı web adresleri bulunmaktadır. Bu sitelerden şahsen en çok beğendiklerimden bir tanesi https://isadresi.net/ adresidir. Burada hem kurumlara ait iş başvuru formları hem de meslek tanıtımları yer almaktadır. İş dünyasına ait gelişmeleri de bu web adresi sayesinde yakından takip edebilirsiniz.

    Gazete İlanlarının Takip Edilmesi

    Gazetelerde eskisi kadar popüler olmasa da mutlaka iş ilanları kısmı yer almaktadır. Gazetelere verilen iş ilanları en acil personel arayan yerler olma özelliğine de sahiptir. Bu nedenle de gazeteler her gün düzenli olarak takip edilmeli ve sabahın erken saatlerinde belirlenen iş yerleri aranmalıdır. Öğleden sonra aramak bazı işler için geç kalınmasına sebep olabilir.

    Resmi Kurumlara Müracaatta Bulunma

    Resmi kurumlarda işveren ve işçi arasında bir köprü görevi üstlenmektedir. Özellikle ilçe belediyeleri son dönemde artan işsizlik rakamlarına çare olabilmek için pek çok etkinlik düzenlemektedir. Bu nedenle de ilçe belediyelere ve kaymakamlıklara başvurulması çok hızlı sonuç alınabilmesi anlamına da gelmektedir. Öte yandan İş ve İşçi Bulma Kurumu kısa adı ile İş – Kur’a da başvurular yapılabilmektedir.

    KPSS’siz Memur Alımları

    Devlet ihtiyacına göre sözleşmeli personel temini yapabilmektedir. Bunu da ilan yoluyla duyurarak KPSS şartı aranmaksızın personel alımı yapmaktadır. Devlet resmi ilanları da gazete ve internet vasıtasıyla takip edilmelidir.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir