• PKK roketatarla saldırdı: 5 şehit

    Diyarbakır’ın Lice ilçesinde bir grup PKK’lı teröristin, Abalı ile Tapantepe bölgeleri arasında oluşturulan askeri üs bölgesine roketatar ve otomatik silahlarla saldırısında 4 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı. Durumu ağır olan bir asker hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.

  • Diyarbakır’ın Lice İlçesi Abalı ile Tapantepe bölgeleri arasındaki üs bölgesinde görev yapan komando timine, PKK’lı teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıya askerlerin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak, ağır yaralı olan bir asker kurtarılamayarak şehit oldu.

    Bölgeye takviye askerler sevk edilerek, saldırıyı düzenleyen teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.

    14 köyde sokağa çıkma yasağı

    4 askerin şehit olduğu saldırının ardından Lice Kaymakamlığı 14 köy ve bağlı mezralarda sokağa çıkma yasağı getirildiğini açıkladı. Açıklamada şöyle denildi:

    “Halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 32/Ç maddesi gereği ilçemiz Kıralan, Dernek, Çeper, Yamaçlı, Acımeşe, Ergin, Tuzla, Birlik, Şenlik, Sumaklı, Çalıbükü, Aspeyen, Akçapınar, Puneyn, köyleri ve bunlara bağlı mezralarda; 24.08.2016 Çarşamba günü saat 12.30’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır.”  6 terörist öldürüldü

    Tunceli Valiliği, Nazımiye ilçesinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda 6 PKK’lı teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Öldürülen teröristlerden ikisinin, örgütün bölgedeki sözde sorumluları olduğu ve Nazımiye’deki emniyet amirliği ve Jandarma karakoluna düzenlenen saldırıyı bizzat yönettikleri ifade edildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir