• TARIM LİSESİ EĞİTİME BAŞLADI

    Türkiye’de bir ilk olan Silivri Belediyesi Özel Tarım Lisesi, 2017- 2018 Eğitim Öğretim yılına merhaba dedi.

  • Geleceğin sektörü olan tarımı yaşatacak nesillerin yetişeceği Özel Silivri Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitim öğretime başladı. % 100 burslu eğitim verecek Özel Tarım Lisesi’nde öğrenciler, Tarım Alanı, Bahçe Bitkileri ve Tarla Bitkileri branşlarında eğitimler alacak. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ev sahipliğinde düzenlenen eğitim dönemi başlama programına; davet edilen ilçe siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcılarının ve velilerin yanı sıra Neden Tarım Lisesi konulu panele konuşmacı olarak Milliyet Gazetesi Eğitim Editörü ve Köşe Yazarı Abbas Güçlü, Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı, Eski İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Orta ve Bezmialem Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Kartal katıldı.

    IŞIKLAR: “BİRİNCİ AMACIMIZ TOPRAKLARIMIZI KORUMAK”

    “Topraklarımızı, beton ve demire kurban etmeyeceğiz” diyen Başkan Işıklar, Tarım Lisesi kuruluş amacını şu sözlerle anlattı: “Bu toprakları korumak bizim birinci amacımız. Topraktan tarım kayboldukça bizim kültürümüz de kaybolacak. Toprağımızı betona, demire kurban etmeden, bu medeniyetimizi, bizi var eden değerleri koruyacağız. Coğrafyalar insanın karakterini, yaşam biçimini belirler ama bozarsanız belirleyemezsiniz. Bizim burada 42 km denizimiz, 430 km bir tarım alanımız var. İstanbul’un yanı başında bunu korumanın çok önemli olduğunu düşündük. İsrail’in bir karış toprağı yokken, bizim Allah vergisi bu zenginliğimiz ile dünyaya örnek olacak gıda ve iyi tarım teknolojilerinin merkezi ve enerji yaratan bir şehir olacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Kanunlar da müsait, coğrafyamız da müsait. Tarım sit alanı ilan edilmesi ile tarım bölgelerinin kurulması, tarıma dayalı endüstri bölgesine dönüşmemizin önünde hiçbir engel yok. Tüm bunları eğitimle yapabileceğimize görerek Tarım Lisemizi kurduk, devamında Tarım ve Yaşam Bilimleri Üniversitemiz gelecek. Bütün dünyanın tarımı, teknolojileri buradan yükselsin arzusundayız. Işıklar’ın konuşmasının ardından tüm konuklar, okulu gezerek sınıfları inceledi.

    “SİLİVRİ’DE YAKTIĞIMIZ BU ATEŞ TÜM ÜLKEMİZİ AYDINLATSIN”

    Adını dahi bilmediğimiz meslekler bugün dünyada karşılık buluyor. Müthiş bir kalkınma müthiş bir refah.. Tarım üretim yanıyla, zenginliği de, refahı da tabana yayan, herkese gelir adaleti, yaşama adaleti sağlayan bir sektör. Çocuklarımız burada bizim adını duymadığımız fakat dünyada yaygınlaşmış tarımsal dallarda meslek sahibi olacak. Biz burada bir mum yaktık. Bu mum tüm Türkiye’yi aydınlatsın, bölge kalkınmasına ateşleyici bir etki yapmasını istiyoruz. Türkiye’de ilk defa bir belediye bir lise açıyor, bu bir ilk. Belediyeciliğin beton, demirden, ranttan rezidans ve AVM yapmaktan başka görevleri olduğunun anlaşılmasını gerekiyor. Yerel yönetimlerin genel avantajlarını ve dinamizmini harekete geçirecek hangi fırsat varsa onun üstüne gidilmesi gerektiğini anlatan bir örnek olsun istedim. Burada bize çocuklarını emanet eden anne, babalara teşekkür ediyorum. Gerçekten geleceğin meslekleri bu okuldan çıkacak, geleceğin ufku açık, vicdanı hür nesilleri burada yetişecek. En önemlisi de burada beraber yaşayan, geleceğini ve umudunu burada arayan ailelerimizin çocukları, kendi yaşadıkları yerin korunmasına ve gelişmesine katkı sağlayacaklar. Onlar geleceğin bilim adamları olacaklar. Çok güzel destekler alıyoruz, katkı sağlayan herkese, emeği geçen bütün arkadaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”

    ‘NEDEN TARIM LİSESİ?’ KONULU PANEL DÜZENLENDİ

    Eğitim öğretime başlangıç programı, Başkan Işıklar’ın konuşmalarının ardından Neden Tarım Lisesi? konulu bir panelle devam etti. Okulun toplantı salonunda düzenlenen panele Milliyet Gazetesi Eğitim Editörü ve Köşe Yazarı Abbas Güçlü, Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı, Eski İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Orta ve Bezmialem Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Kartal konuşmacı olarak katıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir